joi , noiembrie 15 2018
Home / Editorial / Scurt comentariu pentru reteta expusa anterior ca dorita la Ploiesti si devoalata de Tolo.ro ca situatie de fapt la Steaua Bucuresti

Scurt comentariu pentru reteta expusa anterior ca dorita la Ploiesti si devoalata de Tolo.ro ca situatie de fapt la Steaua Bucuresti

„Si la Ploiesti s-a reincercat aceeasi reteta: CSU Ploiesti (in loc de CSA Steaua), CSM Ploiesti (pe post de CSM Bucuresti) si un club privat (initial Asesoft Junior, actual Ploiesti Basketball) condus de prietenul lui Ionut Georgescu de la Steaua respectiv Ionut Urzeala (nume predestinat).

Desigur nu lipseste sponsorizarea din industria auto. In loc de BMW este Proleasing Motors. Parteneriatul nu le-a reusit si in acest moment doar CSU Ploiesti traieste in simbioza cu indispensabilul club privat amintit.
De altfel, conducator al sectiei de baschet a CSU Ploiesti este desigur presedintele clubului privat.

Ce nu inteleg eu de ce nu se intelege: De ce este necesar clubul privat in aceasta asociere si cum este posibil ca resursele financiare ale statului sa fie la dispozitia clubului privat? De ce nu s-a angajat direct personal care sa indeplineasca functiile alocate clubului privat. De fapt, inteleg: prin aceasta asociere se mai introduce in suveica o entitate cu alte drepturi si obligatii , diferite de la stat la privat si se manevreaza resursele in orice directie fara gust si fara miros… Adica: tu stat dai masina, tu stat dai benzina, si eu privat te conduc unde vreau eu … Si nu ma intreba cati kilometri am mers, ca e dreptul meu sa nu-ti raspund.”

In sfarsit observ ca nu sunt singurul care ridica semnul de intrebare in fata evidentului conflict de interese ridicat de conducerea unui club sau sectie sportiva a statului de catre presedintele unui club privat ce primeste finantare in acelasi domeniu.

Cu aceasta sustinere in idei si devoalare a subiectului sper ca interesul pentru capusarea CSU Ploiesti de catre Ionut Urzeala si a CSM Ploiesti de catre clubul privat infiintat anul trecut de alt mare nume al baschetului romanesc, sa fie stopat in fasa de catre cei responsabili.

extras din articolul aparut pe tolo.ro:

„Colegul meu Răzvan Luțac a publicat azi documente care arată cum, sub mandatul lui Sorin Oprescu, Primăria Capitalei a plătit, în 2013-2017, 2 milioane de euro clubului privat de baschet Atletic.

Gabi Firea a prelungit înțelegerea pe 2017-2020 și a mărit suma anuală, ea oferind încă 2,7 milioane peste ce a plătit deja Oprescu.

Destinatarul final ar fi fost CSA Steaua, secția de baschet a Armatei.

Dar beneficiarii au fost, de fapt, clubul privat, Atletic, și fondatorul său, marele fost baschetbalist Virgil Stănescu, prieten și coleg cu Victor Ponta într-o echipă de amatori. Stănescu a manageriat banii.

900.000de euro pe an este suma pe care a supralicitat-o administrația Firea pentru CSA Steaua

500.000de euro pe an a plătit Sorin Oprescu unui club fără nicio legătură cu Primăria”

articolul integral il gasiti aici:

Aranjament pesedist al Primăriei cu banii bucureștenilor: Oprescu + Firea = 4,7 mil. euro pentru echipa de baschet Steaua

Comments

comments

About constantin

Check Also

css ploiesti campioana U 16

De ce ploiestibasketball.ro ?

Cuvant inainte De ce PloiestiBasketball.ro? Ma numesc Constantin „Titi” Mircea In luna mai 1973 m-am nascut in Ploiesti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *